صفحه نخست /برنامه ی چشم انداز 2020 ...

برنامه ی چشم انداز 2020 (Horizon 2020)

دوشنبه / 11 دی 1396

برنامه‌ی چشم‌انداز ۲۰۲۰ (Horizon 2020)

برنامه‌ی چشم‌انداز ۲۰۲۰ (Horizon 2020) بزرگترین برنامه‌ی تحقیقات و نوآوری در اتحادیه اروپا است که تاکنون با ۸۰ میلیارد یورو بودجه در طول بیش از ۷ سال (۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰)  با هدف جذب سرمایه‌گذاری خصوصی و بهره‌مندی ایده‌های ناب از آزمایشگاه به بازار ارایه شده است. چشم‌انداز ۲۰۲۰ که بزرگترین برنامه چندملیتی در جهان است در حال حاضر ۷۳۹۲ پروژه پژوهشی را با بودجه ۶۹/۲۱ میلیارد یورو از ۱۵۲ کشور جهان تحت پوشش دارد.

برنامه‌ی چشم‌انداز ۲۰۲۰ به عنوان یک طرح ابتکاری اروپایی با هدف تضمین رقابت جهانی در اروپا تا سال ۲۰۲۰ اجرا می‌گردد. برنامه چشم‌انداز ۲۰۲۰ به عنوان وسیله‌ای برای افزایش رشد اقتصادی و ایجاد شغل با حمایت سیاسی رهبران اروپا و اعضای پارلمان اروپا ارایه شده است. آنها توافق کردند که پژوهش، سرمایه‌گذاری در آینده است بنابراین آن را در قلب طرح اتحادیه اروپا برای رشد و اشتغال هوشمند، پایدار و همه جانبه قرار داده‌اند. برنامه‌ی چشم‌انداز ۲۰۲۰ با پیوند دادن تحقیقات و نوآوری به هم با تأکید بر excellent science، industrial leadership و societal challenges دستیابی به این هدف را ممکن می‌کند. هدف از این برنامه جامع، اطمینان از تولید علم در اروپا، برداشتن موانع بازدارنده نوآوری و همکاری بخش خصوصی و دولتی برای ایجاد نوآوری است.

استفاده از برنامه‌ی چشم انداز ۲۰۲۰ برای همه با ساختار نظام‌مندی که باعث کاهش خط قرمز و اتلاف زمان می‌شود، امکان‌پذیر است. بنابراین متقاضیان شرکت در این برنامه می‌توانند بر آنچه که واقعا مهم است متمرکز شوند. این رویکرد باعث می‌شود پروژه‌های جدید سریع به عرصه ظهور رسیده و نتایج آن محقق شود.
همکاری در قالب چشم‌انداز ۲۰۲۰ به دو صورت قابل انجام است:

۱- همکاری به عنوان ارزیاب یا داور طرح‌های تحقیقاتی که برای این مورد شخص باید به عنوان ارزیاب در سایت اتحادیه اروپا ثبت‌نام کند و در خلال ارزیابی علاوه بر دریافت دستمزد برای داوری طرح‌ها (روزانه ۴۵۰ یورو به اضافه کلیه هزینه‌های مربوط به سفر به کشورهای اروپایی برای ارزیابی طرح‌های تحقیقاتی) امکان دسترسی به پروپوزال‌های ارایه شده، آشنایی با جهت‌گیری‌های تحقیقاتی جهانی، نحوه مشارکت در طرح‌های اتحادیه اروپا و نیز آشنا شدن با تیم‌ها و محققین مرتبط با حوزه کاری خود را خواهد داشت.

۲- جذب گرنت‌های تحقیقاتی: سه نوع گرنت در این برنامه گنجانده شده است.
  •  برای متقاضیان دوره‌های PhD: حمایت تحقیقاتی با عنوان Marie Skłodowska - Curie Actions (MSCA) موقعیت‌های پرداخت برای متقاضیان دکترای همکار در پروژه‌های MSCA همه رشته‌‌ها، در دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های همکار در پروژه‌های MSCA را ارایه می‌کند.
  • برای محققان با هر ملیتی با مدرک PhD و بالاتر از آن: شما می‌توانید برای کمک مستقیم به پروژه تحقیقاتی خود به طور مستقیم به MSCA یا (ERCEuropean Research Council درخواست دهید.
  • برای محققان: محققان می‌توانند درخواست خود را در برنامه حمایتی با عنوان Future and Emerging Technologies یا FET که از همکاری تحقیقاتی بین علوم پیشرفته چند رشته‌ای و مهندسی همگام با دانش روز (cutting-edge engineering) برای راه‌‌اندازی زمینه‌های جدید فناوری حمایت می‌کند، ارسال کنند.
شرایط لازم برای پروپوزال‌های ارسالی برنامه چشم‌انداز ۲۰۲۰ عبارتند از: مزیت علمی مناسب، همخوانی با چالش‌های روز جوامع بشری، و امکان برخورداری از حمایت بخش صنعتی برای تولید فناوری نوین. موضوع‌های مهم چالش‌برانگیز جوامع بشری شامل محیط زیست، آب و هوا، غذا، سلامت، بیوتکنولوژی، انرژی‌های پایدار، علوم دریایی، پژوهش‌های آب، کشاورزی، حمل و نقل فهرست عناوینی هستند که می‌توان در خصوص این موضوعات پروپوزال‌های پیشنهادی تهیه و ارسال نمود. برای اطلاع از جزئیات هر یک از عناوین می‌بایست برنامه کاری سال ۲۰۱۸ الی ۲۰۲۰ آنها مد نظر قرار گیرد. برای مثال برنامه کاری موضوع «سلامت، تغییرات جمعیتی و تندرستی» در دو سال آینده میلادی را در اینجا ببینید. ازآنجایی که محققان ایرانی نمی‌توانند محقق اصلی (Principle Investigator) پروپوزال‌های ارسالی باشند آشنایی قبلی و نیز برقراری ارتباط با هسته‌‌های پژوهشی حداقل سه کشور اروپایی شرط ضروری برای پروپوزال‌های ارسالی است.